30 november 2011 – Op 30 nov en 14 dec 2011 heeft brandXtension in opdracht van Ogilvy Streamline twee feestelijke openingen van de eerste snellaadstations bij BP stations in respectievelijk Utrecht en Rotterdam geproduceerd. Met deze stap komt de ontwikkeling van elektrisch vervoer in een stroomversnelling.

Na de opening van deze snellaadpunten worden elektrische auto’s in minder dan een half uur opgeladen. Uiteindelijk moet er een landelijk netwerk van elektrische snellaadstations komen zodat de elektrische rijder in één dag heel Nederland kan doorkruisen

Utrecht

Bij de opening in Utrecht was komediant Tom Slighting een onderdeel van het programma waarin hij met ideeën kwam om de wachttijd efficiënt te benutten.

Aanleiding van de snellaadpunten in Utrecht is het proeftuinproject elektrisch rijden van Prestige GreenCab, dat in januari 2011 van start is gegaan. BP en GreenCab hebben in dit kader een samenwerkingsafspraak gemaakt. GreenCab financiert de oplader (exclusief de infrastructuur) bij het BP tankstation aan het Herculesplein bij Stadion Galgenwaard en verbindt zich gedurende vier jaar aan een afnamegarantie. BP plaatste een tweede snellader bij haar station aan de Cartesiusweg, aan de andere kant van Utrecht. Inmiddels rijden er 20 volledig elektrische GreenCabs in en rond Utrecht die regelmatig bij BP zullen ‘tanken’. Uiteraard zijn de snelladers toegankelijk voor àlle elektrische auto’s.

Directeur de heer George Jansen van Prestige GreenCab heeft het snellaadpunt bij het BP tankstation aan het Herculesplein officieel in gebruik genomen en werd hierin bijgestaan door de wethouder verkeer van de gemeente Utrecht, de heer Frits Lintmeijer, en de CEO van BP in Nederland, de heer Hendrik Muilerman.

Rotterdam

Het snellaadpunt bevindt zich op het tankstation van BP aan de Abraham van Stolkweg, nabij diergaarde Blijdorp. Wethouder Alexandra van Huffelen (Duurzaamheid) verrichtte de officiële handeling. Zij deed dit gezamenlijk met de heren Ritsaart van Montfrans (oprichter van The New Motion) en Hendrik Muilerman (CEO van BP in Nederland).

The New Motion wilt het elektrisch rijden meer in de praktijk brengen door de samenwerking aan te gaan met verschillende bedrijven, zo ook met BP.

‘Elektrisch rijden kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het terugbrengen van geluidshinder in onze stad. Wij zijn dan ook blij met dit initiatief, omdat het ons weer een stapje dichter bij het halen van onze doelstellingen voor een groene, schone en gezonde stad brengt, aldus de wethouder.

Met een glas Prosecco konden alle aanwezigen proosten op de splinternieuwe snellaadstations.

Facebook Twitter Youtube Rss Linkedin Hyves Email Print