amsterdam & partners

Advies en Projectondersteuning

I amsterdam Olympisch Stadion
Foto: Koen Smilde

Aanleiding

amsterdam&partners is een non-profitorganisatie in de publiek-private sector met als doel Amsterdam nog beter te maken om te leven, werken en te bezoeken. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in communicatiekanalen en -middelen richting bewoners (Uit in Amsterdam), bezoekers (I amsterdam) en bedrijven (amsterdam inbusiness). brandXtension werd gevraagd ondersteuning te bieden op diverse projecten binnen de verschillende takken van amsterdam&partners.

Verzoek

Advies en ondersteuning binnen diverse lopende en nieuwe marketingcommunicatie-activiteiten, evenals conceptontwikkeling voor en organisatie van externe events.

Aanpak

Integratie van brandXtension projectmanagers in verschillende teams van amsterdam&partners, in nauwe samenwerking met de project leads en project executives. Hierbij werd enerzijds extern advies geboden en onze kennis en ervaring gedeeld, en anderzijds wekelijks intern binnen het bedrijf werkzaamheden uitgevoerd.

Projecten waarbij wij betrokken waren zijn onder andere de I amsterdam Store en de lancering van de gloednieuwe webshop. Ook hielden wij ons bezig met promotie van de regio Amsterdam en richtten we ons door middel van online campagnes op expats die in Amsterdam wonen of die zich oriënteren op wonen in Nederland.

posters ervaar Parijs in Amsterdam

Daarnaast verzorgden we diverse uitingen (video, print en digitaal) voor het project Paris-Amsterdam Rendez-Vous, en zijn wij voor de Uitmarkt 2019 verantwoordelijk geweest voor het uitwerken en realiseren van een huiskamerconcept voor de centrale informatiestand.

Uit in Amsterdam Facebook posts

Een greep uit de werkzaamheden ondersteund en uitgevoerd door brandXtension:

Amsterdam Bezoeken, Holland Zien (ABHZ)

Dit project is gericht op het spreiden van de groeiende stroom toeristen en bezoekers die Amsterdam als bestemming heeft over de gehele Metropoolregio Amsterdam. brandXtension hielp bij het ontwikkelen van diverse video’s om toeristen te verleiden de regio buiten Amsterdam te bezoeken en om alle successen van het project ABHZ van de afgelopen 11 jaar in kaart te brengen.

Werkzaamheden bestonden onder andere uit het schrijven van het script, (vrijwillige) acteurs werven, draaidagen inplannen, video’s redigeren en projectmanagement.

Paris-Amsterdam Rendez-Vous

Amsterdam en Parijs vierden in 2019 de culturele banden tussen beide steden onder de noemer Paris-Amsterdam Rendez-Vous 2019. In beide steden vonden diverse evenementen en activiteiten plaats in het kader van de culturele samenwerking. Wij ondersteunden de gehele communicatie rondom dit bijzondere project en waren onder andere betrokken bij het creëren van vlogs en videocontent en het opzetten van communicatiemiddelen als winacties, webartikelen, social content, posters, advertenties en editorials gericht op bewoners van Amsterdam.

Uitmarkt 2019

Voor de Uitmarkt 2019 ontwikkelde brandXtension een huiskamerconcept voor de centrale informatiestand van I amsterdam op het Museumplein. Ook zorgden we voor de realisatie en uitvoer van het concept, inclusief het inrichten van de stand, coördinatie gedurende op- en afbouw, het ontwerpen van visuals en eventmanagement tijdens de Uitmarkt.

Uitmarkt 2019
Uitmarkt 2019

I amsterdam Store

Voor de I amsterdam Store op Amsterdam Centraal zorgden we voor contentcreatie en het ontwerpen, afdrukken en de coördinatie van visuals voor in de etalage, evenals aankleding van de winkel. Ook richtten we ons op het ontwikkelen en het gericht inzetten (targeting) via social media van 5 productvideo’s.

Productbudget

Door amsterdam&partners werd een productbudget beschikbaar gesteld voor ondernemers en instellingen met plannen om meer internationale bezoekers aan Amsterdam te verleiden een bezoek te brengen aan de bredere metropoolregio. Hiervoor waren we betrokken bij het ontwikkelen en opmaken van digitale aanmeldformulieren, het samenstellen inhoud en opmaak van de handleiding, evenals coördinatie en afstemming met stakeholders.

Foto: Cris Toala Olivares

Bekijk meer cases van amsterdam&partners

Amsterdam&partners I Amsterdam Store
Retail activatie I amsterdam Store