BINK Kinderopvang

Arbeidsmarktactivatie

Aanleiding

Het personeelstekort is hoog in de kinderopvang, ook bij Bink Kinderopvang. Iedere dag is het een puzzel om openstaande diensten in te vullen, en vaak lukt dat niet meer. Dat betekent dat een groep gesloten moet worden en ouders hun kind niet naar de opvang kunnen brengen.

Bink voert continu on- en offline campagne om nieuwe medewerkers te werven via de arbeidsmarktcampagne ‘Think Bink’. Als aanvulling hierop wil Bink een ludieke actie doen. De kinderopvangbranche is vrij braaf en er zijn vanuit de branche geen voorbeelden bekend van gedurfde, ludieke acties. Bink wil de sprong wagen…

Doel van de actie

Extra aandacht, meer naamsbekendheid en grotere bewustwording dat Bink hard op zoek is naar nieuwe medewerkers. En vooral ook: de actie moet de huidige medewerkers een trots gevoel geven dat ze onderdeel zijn van Bink! 

Het idee

Opvallende, sympathieke activatie om de doelgroep op een speelse manier uit te dagen om een volgende stap, of andere stap in hun loopbaan te zetten.

Hierbij gaan we op de openbare weg (stoep) de ‘Bink-stap-sprong aanbrengen middels ‘reversed graffiti’ bij plekken waar de doelgroep komt en ook voor de deur bij eigen vestigingen.

Tevens gaan we dit vastleggen op video in verschillende formaten t.b.v. social media en wordt er een speciale landingspagina aangemaakt, zie https://werkenbijbink.nl/bink-stap-sprong.