Circular Food Center

Huisstijl & ontwikkeling website

Website Circular Food Center

 

 

Aanleiding

Het Circular Food Center is hét kennis-en ontmoetingscentrum op het gebied van voedselverspilling dat stichting Samen Tegen Voedselverspilling zal openen aan de CHV Noordkade te Meijerstad . Het Circular Food Center biedt onderdak aan belangrijke initiatieven, expertise en krachten rondom circulaire en innovatieve voedselketens.  Hierin bundelen bedrijven uit de hele keten, overheid, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen krachten, netwerk en kennis, met als concrete doelstelling om jaarlijks 1 miljard kilo binnen de voedselketen te behouden.

Ons werd gevraagd om de huisstijl en algemene ‘look and feel’ te ontwikkelen voor het Circular Food Center. Vanuit deze identiteit hebben we vervolgens de website ontwikkeld: www.circularfoodcenter.com

 

Doelstellingen

  • Kernwoorden identiteit: helder, laagdrempelig, positief en inspirerend
  • Ontwikkelen van een vernieuwend logo
  • Internationale en onafhankelijke uitstraling
  • Website moet zich goed lenen voor zowel desktop als smartphone gebruik
  • Een duidelijke link met de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, maar wel met een eigen identiteit.

Aanpak

De ontwikkeling van een moderne, speelse huisstijl, geïnspireerd op de stijl van stichting Samen Tegen Voedselverspilling maar met een eigen identiteit. Deze huisstijl komt terug in het ontwerp van de website

Samen met het team van stichting Samen Tegen Voedselverspilling hebben we stap voor stap de huisstijl, het logo en het design van de website ontwikkeld, vanaf de eerste schetsen tot aan het publiceren van de website.

In de vormgeving is gebruik gemaakt van een balans tussen inspirerend en speels, en tegelijkertijd geloofwaardig en professioneel. Hiermee wordt de identiteit van het Circular Food Center benadrukt. 

Binnen de ontwikkeling van de huisstijl was het van belang dat alle uitingen bij elkaar passen en eenheid uitstralen. 

Het logo is ontwikkelt rondom een centraal object – de weegschaal. Hiermee wordt de nadruk gelegd op twee belangrijke kernwaarden: bewustzijn en rechtvaardigheid.

 

Ontwerpen logo Circular Food Center
Kleuren logo Circular Food Center
Circular Food Center website English

Meertaligheid en SEO

Gezien het internationale karakter van het Circular Food Center hebben we de website tevens in het Engels beschikbaar gemaakt en verwijzen verschillende domeinnamen naar de pagina. 

Bovendien hebben is ook aan SEO gedacht: de website is voorzien van relevante keywords, gebruiksvriendelijk en toegankelijk zodat de website hoger in de (organische) zoekresultaten van Google komt te staan. 

Bekijk meer websites uit ons portfolio:

Interactieve website Amsterdam Logistic Cityhub gemaakt door communicatiebureau brandXtension
Amsterdam Logistic Cityhub
website van samen tegen voedselverspilling die is ontworpen door communicatiebureau brandxtension
Samen Tegen Voedselverspilling