DPG Media

De kracht van het lokale nieuws

DPG Media Kracht van het lokale nieuws campagne

Aanleiding

Voor het meest recente nieuws raadpleegt men steeds vaker nieuws online en via sociale media. De nieuwsfunctie van dagbladen wordt iets minder relevant. Echter, de titels vanuit het merkenportfolio worden wel steeds meer relevant omdat ze onderdeel zijn van een community binnen bepaalde doelgroepen. Je leest een bepaalde titel omdat je je er verbonden mee voelt.

Verzoek

De waarde van Het Parool, de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en het Brabants Dagblad (BD) voor de lokale omgeving benadrukken middels videotestimonials waarin echte lezers hun verhaal doen. We willen overbrengen wat deze titels betekenen voor hun lezers.  

Aanpak

In samenwerking met MyChannels werd een reeks video’s gemaakt ter promotie van de campagne die de kracht van het lokale nieuws onderstreept en laat zien wat dit voor de lezers betekent. Hiervoor werd een productieplanning gemaakt, locatiebezoeken gedaan, scoutingdagen georganiseerd, benodigd papierwerk in orde gemaakt, en werden de videoteams begeleid.

De personen in de video zijn geen acteurs, maar zijn echte lezers gescout en ondersteund om hun verhaal te vertellenTrotse bewoners vertellen over hun stad of omgeving, en dat ze naast het (inter)nationale nieuws ook graag willen weten wat er bij hen in de buurt speelt. Het resultaat betreft een serie authentieke video’s die de merkwaarden van de lokale nieuwsbronnen op een persoonlijke manier onder de aandacht brengen. 

De webpagina’s vind je hier: 

Credits:
Video: MyChannels

Bekijk meer cases van DPG Media

Week van de ondernemer congres
De Week van de Ondernemer