Samen Tegen Voedselverspilling

Impact tijdens de Horecava

Horecava Samen tegen Voedselverspilling

Aanleiding

In de horeca is veel winst te behalen in kilo’s voedsel, CO2-uitstoot én in euro’s. Stichting Samen Tegen Voedselverspilling richt zich op het voorkomen en verminderen van voedselverspilling in de gehele voedselketen. Dat doet zij niet alleen maar samen met stakeholders, bedrijven en organisaties die zich actief inzetten om optimaal gebruik te maken van waardevolle ingrediënten en grondstoffen. Middels een samenwerking met de Horecava wil Samen Tegen Voedselverspilling horecaondernemers helpen om minder te verspillen.

Doel

Samen met een selectie stakeholders is Samen Tegen Voedselverspilling aanwezig bij het TrendLAB, op het Transformatie & Circularity plein op de Horecava. Het doel is om gezamenlijk te laten zien hoe horecaondemers een begin kunnen maken met het verminderen van voedselverspilling vanuit de 3 fases in de keuken: 1. Inkoop, 2. Bereiding en 3. Na het (niet) eten.

Aanpak

Communicatieplan, realisatie stand Samen Tegen Voedselverspilling, coördinatie van de verschillende activiteiten van de stakeholders, projectmanagement, organisatie tastings, productie communicatiemiddelen (inclusief eetbare menukaarten 😉), begeleiding PR moment en een podcast.

Verzoek

Awareness creëren omtrent de waarde van voedsel en het tegengaan van voedselverspilling in Nederland. 

 

PR Moment

Gedurende de Horecava vond ook de finale plaats van de Food Waste Challenge, een initiatief van Rabobank en Samen Tegen Voedselverspilling deels gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Op de Horecava presenteerden Carola Schouten (Minister van LNV) en Wiebe Draijer (CEO Rabobank) de resultaten van de Food Waste Challenge. Dit is een programma waarin 100 horecaondernemers zich inzetten voor een duurzamere horeca met minder voedselafval.

Vanuit de resultaten uit de nulmeting is het besparingspotentieel voor alle (hotel-)restaurants berekend. Dit komt neer op 61 miljoen kilo minder voedselverspilling. Dit is een potentiële kostenbesparing van 582 miljoen euro voor de sector en een reductie van 121.000 ton CO2-uitstoot.

Bron: Samentegenvoedselverspilling.nl

Carola Schouten en de Food Waste Challenge van Samen Tegen Voedselverspilling
Horecava Samen tegen Voedselverspilling met OerEi
Samen tegen voedselverspilling met brandXtension op Horecava 2020
Samen tegen Voedselverspilling met Carola Schouten

Bekijk meer cases van Samen Tegen Voedselverspilling

Online sessie Samen Vegen Voedselverspilling
Online Impactsessies
Logo samen tegen voedselverspilling dat samenwerkt met marketingcommunicatie bureau brandXtension.
Communicatiestrategie b2b